Groningse bekerheld werpt zich op: Het vertrek van Chery geeft mij die kans
Ook aankoop Drost kan op 'tien' spelen

Groningse bekerheld werpt zich op: "Het vertrek van Chery geeft mij die kans"

01-08-2015 13:18
1

Na het vertrek van Tjaronn Chery wil Albert Rusnák zich opwerpen als nieuwe leider van FC Groningen. De 21-jarige middenvelder is gebrand op een topseizoen, zo vertelt hij aan de vooravond van het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. 

"Tjaronn was de leider bij ons het afgelopen seizoen. De man van de goals en degene om wie het draaide", legt de jonge Slowaak - tweemaal succesvol in de gewonnen bekerfinale tegen PEC Zwolle (2-0) in mei jongstleden - in gesprek met De Telegraaf uit. "Nu hij weg is, voel ik het als mijn taak om over te nemen wat hij deed en om daar jongens in mee te nemen."

"Ik ben geen nieuwe Chery, want ik ben een ander type. Maar ik wil wel graag voor FC Groningen doen wat hij deed. Dat wil ik op het veld laten zien. Zijn vertrek geeft mij ook de kans om op tien te spelen, de positie waarop ik mijn hele leven heb gespeeld. Al ben ik er inmiddels ook aan gewend geraakt om vanaf links naar binnen te komen."

Groningen lijkt met de komst van Jesper Drost (PEC Zwolle) inmiddels een nieuwe 'tien' in huis te hebben gehaald. Trainer Erwin van de Looi mag dus gaan puzzelen. "We zien wel hoe we uiteindelijk gaan spelen. We zullen na alle wijzigingen in de selectie allemaal aan elkaar en aan onze rol moeten wennen en kijken wat het beste werkt", besluit Rusnák.