Linssen denkt nu al aan volgende stap: Hier is die kans aanzienlijk groter
Groningen betaalde 850.000 euro voor de vleugelspeler

Linssen denkt nu al aan volgende stap: "Hier is die kans aanzienlijk groter"

01-08-2015 13:51
1

Bryan Linssen krijgt aanstaande zondag, in het duel tussen FC Groningen en PSV om de Johan Cruijff Schaal, de kans om de eerste hoofdprijs in zijn voetbalcarrière te pakken. "Ik ga alles eruit persen om die schaal in handen te krijgen", vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 

Groningen betaalde deze zomer liefst 850.000 euro aan Heracles Almelo om de kleine dribbelaar in te lijven. Linssen (24) voelt zich na enkele weken al helemaal senang in zijn nieuwe omgeving. "Ik heb snel mijn plekkie gevonden in de groep en voel me best al wel thuis hier in Groningen. Ik zit nu nog in het Hamp-shire Hotel en ben bezig met een huisje. Ik moet nog eventjes een knoop doorhakken, maar ik ben alleen. Ik kan die beslissing zelf nemen."

Linssen merkt duidelijke verschillen tussen Heracles en Groningen. "In de snelheid van het spel. In de spelopvatting. In het tempo van nadenken. In het maken van keuzes. Er is meer voetbalgogme in het team. Maar met betere spelers om je heen ga je zelf ook beter voetballen."

"Je pikt het niveau snel op. Of het niveau moet natuurlijk zó hoog zijn dat je niet meer kúnt aanpikken. Maar ik kan het allemaal nog wel belopen", meent de oud-speler van onder meer MVV en VVV-Venlo. "Als ik er geen vertrouwen in had gehad dat ik het niveau zou aankunnen, had ik de overstap ook niet gemaakt. Ik was aan deze stap toe."

De Johan Cruijff Schaal winnen is nu zijn voornaamste doel, daarna wil Linssen zich doorontwikkelen in de Euroborg. Uiteindelijk hoopt hij op een volgende stap hogerop. "Na de stap naar FC Groningen wil ik of naar de top van Nederland of naar het buitenland. Als je bij FC Groningen speelt, zijn dat reële opties. Kijk maar naar Tjaronn Chery en ook naar Maikel Kieftenbeld. Met Albert Rusnák zal dat straks eveneens gebeuren. Simon Tibbling gaat straks ook een mooie stap maken en ik vergeet vast ook nog een aantal jongens. Als je bij FC Groningen zit en je doet het goed, is de kans om een stap hogerop te maken aanzienlijk groter dan wanneer je bij Heracles speelt."