Van de Looi voelt 'pijn' van Feyenoord-target: Hij kan dit ook als compliment zien
'Kwaliteiten Botteghin zijn schaars'

Van de Looi voelt 'pijn' van Feyenoord-target: "Hij kan dit ook als compliment zien"

01-08-2015 14:03

Eric Botteghin staat in de serieuze belangstelling van Feyenoord. Voor Erwin van de Looi, de trainer van FC Groningen, kwam de Rotterdamse interesse niet als donderslag bij heldere hemel.

De oefenmeester ziet de interesse van Feyenoord als een groot compliment voor de mandekker, die eerder bij PEC Zwolle en NAC Breda speelde. Eerder namen de Groningers al afscheid van Maikel Kieftenbeld (Birmingham City) en Tjaronn Chery (Queens Park Rangers). "De insteek waarmee we bij FC Groningen spelers halen is dat ze zich ontwikkelen, zodat ze een volgende stap in hun carrière maken. En dat ze in de tussentijd hier goed presteren", legt de oefenmeester uit aan het Algemeen Dagblad.

"Het is voor Eric misschien vervelend dat we niet meewerken aan een transfer, maar hij kan dat ook zien als een compliment voor zijn kwaliteiten", gaat de leermeester verder met zijn verhaal. "Die zijn schaars. Iedere speler heeft een prijs, als daar een adequate vervanger tegenover staat. Ik heb niet het gevoel dat we die voor Eric zomaar gaan vinden."