Spits stoot zich niet nogmaals aan dezelfde steen: Wordt bij PSV wel gewaardeerd
"Buitenland nog altijd een optie"

Spits stoot zich niet nogmaals aan dezelfde steen: "Wordt bij PSV wel gewaardeerd"

01-08-2015 14:53
4

PSV wist zich vorig seizoen te kronen tot kampioen van Nederland. Automatisch zijn de verwachtingen voor aankomend seizoen hooggespannen, ook met het oog op deelname aan de Champions League.

"Je wilt het liefst elke wedstrijd domineren maar dat is niet mogelijk, zo is wel gebleken. Wij moeten leren slimmer te zijn in wedstrijden waarin we niet de beste zijn", legt De Jong uit aan Voetbal International.

Over de Champions League-deelname is De Jong duidelijk. "Het is onze doelstelling om de groepsfase door te komen. Puur voetballend kunnen we een hoog niveau halen, maar je moet zes keer keihard knokken en geen onnodige fouten maken. Daar moet je mentaal volledig op ingesteld zijn."

Een avontuur in de Bundesliga (Borussia Mönchengladbach) liep op niets uit. Daarom besloot hij vorig jaar om naar PSV te komen. "Het belangrijkste is dat ik het plezier in het voetbal weer heb teruggevonden. In het buitenland heb ik veel geleerd, maar als je geen wedstrijden speelt of niet op je eigen positie, is het toch lastig. Bij PSV heb ik weer het gevoel dat ik echt gewaardeerd word en iedereen blij voor je is dat het weer goed gaat."

Maar PSV is niet zijn eindstation. Het verlangen om te slagen in een topcompetitie is er nog altijd. "Als dat er niet zou zijn, is er iets niet goed, toch? Je bent topsporter en dan wil je het hoogste bereiken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij PSV, ik kom hier heel goed tot mijn recht en hoop op nog zo’n topseizoen. Als dat allemaal goed gaat, heb ik zeker nog de ambitie om te kijken wat de opties in het buitenland zijn."