Twente uitgewinkeld: 'Gewoon geen geld voor, pas als bijvoorbeeld Ziyech vertrekt'
"Vroeg me af of we er ooit doorheen zouden komen"

Twente uitgewinkeld: 'Gewoon geen geld voor, pas als bijvoorbeeld Ziyech vertrekt'

01-08-2015 15:37
6

Het afgelopen seizoen van FC Twente was er eentje om gauw te vergeten. Zowel op sportief als financieel vlak ging het volledig mis bij de Tukkers. Financieel directeur Gerard van de Belt ziet het aankomende jaar met vertrouwen tegemoet, al is hij wel voorzichtig.

"Zoals Voetbal International het afgelopen week al noemde: er ontstaat een nieuwe lente bij de club", zegt hij tegen RTV Oost. "Ik heb zeker niet het leukste halfjaar gehad. De problemen waren heel groot. Natuurlijk zijn de eerste vier maanden erg lastig. Ik heb me wel eens afgevraagd of we er ooit doorheen zouden komen."

Na regen komt zonneschijn, ziet ook Van de Belt. "Er is voor zo'n acht miljoen euro aan spelers verkocht, waarbij ook de salariskosten wegvallen. Ook zijn we erg tevreden over de seizoenskaartverkoop, die is ons erg meegevallen. Verder zijn er geen hordes sponsors weggelopen."

Doelstellingen voor komend seizoen durft hij nog niet hardop uit te spreken. "Ik wil Ted van Leeuwen en Alfred Schreuder niet voor de voeten gaan lopen. Zij gaan over het voetbalgedeelte", aldus Van de Belt. "Wel kan ik zeggen dat we de komende tijd geen aankopen zullen doen, daar is gewoon geen geld voor. Pas wanneer een speler als Ziyech nog verkocht wordt, komt er geld vrij."