Rapid Wien-coach wil Ajax in rouw dompelen en neemt gewaagde beslissing
'Nonchalant balverlies vermijden'

Rapid Wien-coach wil Ajax in rouw dompelen en neemt gewaagde beslissing

01-08-2015 15:54
8

Rapid Wien, de tegenstander van Ajax in de Champions League-voorronde, treft zaterdagmiddag Red Bull Salzburg in de Oostenrijkse competitie. Zoltan Barisic, de trainer van Rapid, neemt geen risico en spaart een aantal spelers voor het duel met de Amsterdammers.

De namen van spelers die rust krijgen liet de coach in het midden. "Er zullen wat frisse spelers in het elftal komen", zegt de 45-jarige oefenmeester in de Oostenrijkse media, geciteerd door Voetbal International. "Wij zullen de duels niet schuwen en vanaf de eerste minuut het initiatief nemen."

Volgens Barisic heeft zijn formatie zijn lesje wel geleerd tegen Ajax. "We moeten direct vanaf het begin agressiever zijn tegen Salzburg. Ook moeten we defensief gezien compacter staan dan in de eerste helft tegen Ajax en nonchalant balverlies vermijden."

Ajax stond afgelopen woensdag dankzij twee treffers van Davy Klaassen met 0-2 voor in Wenen, maar uiteindelijk moest de ploeg van trainer Frank de Boer genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). Dinsdag wacht in een uitverkochte Amsterdam Arena de return.