Opvallende 'switch' bij ADO: 'We kunnen de grensrechter toch niet beïnvloeden'
"Die illusie ben ik al heel lang verloren"

Opvallende 'switch' bij ADO: 'We kunnen de grensrechter toch niet beïnvloeden'

01-08-2015 16:09

Een opmerkelijke switch bij ADO Den Haag. De wisselspelers en technische staf van de Haagse ploeg zaten vrijdagavond in het oefenduel met Real Mallora in de linker dug-out in plaats van de gebruikelijke rechter dug-out. Trainer Henk Fraser komt met een opvallende verklaring.

"Als wij in de rechter dug-out zitten, heb ik vaak die grensrechter voor mijn neus. Ik snap wel dat trainers in het verleden hebben gekozen voor die dug-out, omdat ze dan enigszins de grensrechter kunnen beïnvloeden, maar die illusie ben ik al heel lang verloren", zegt hij tegen Haaglanden Voetbal.

"Maar ik denk ook dat ik er niets mee win, integendeel, want ik irriteer me vaak nog meer, dus ik denk dat het verstandiger is om voortaan de linker dug-out te nemen. Wat mij betreft zitten we aankomend seizoen dus daar."

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen PSV op de rol. "We hebben nog een hele week te gaan. Als ik eerlijk moet zijn had ik eigenlijk wel iets verder willen zijn, maar dat is omdat je gewoon met z’n allen heel kritisch er naar kijkt. Maar ik denk dat dat ook logisch is omdat een aantal jongens er vrij laat is bijgekomen. En je hebt met een relatief kleine en vrij jonge groep getraind, dus om nu te zeggen dat we er helemaal klaar voor zijn, nee."