In het kort: PSG pakt Franse Supercup, Newcastle gaat opnieuw onderuit

In het kort: PSG pakt Franse Supercup, Newcastle gaat opnieuw onderuit

01-08-2015 23:03

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG klopt Lyon en wint Supercup
Paris Saint-Germain won afgelopen seizoen vier hoofdprijzen in Frankrijk en heeft zaterdag opnieuw een beker in de wacht gesleept. Het Franse Supercup-duel met Olympique Lyon werd met 2-0 gewonnen. Serge Aurier en Edinson Cavani scoorden in het eerste kwartier namens de landskampioen. Na rust kreeg Lyon-middenvelder Maxime Gonalons rood. PSG speelde de wedstrijd daarna rustig uit. 

Slechte generale voor Wijnaldum en co. 
Newcastle United heeft de voorbereiding op het naderende Premier League-seizoen afgesloten met een nederlaag. Op het eigen St. James' Park werd er zaterdag met 1-0 verloren van Borussia Mönchengladbach. Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita stonden allen in de basisopstelling van manager Steve McClaren. Siem de Jong mocht na rust invallen. Eerder verloor Newcastle ook al van Atlas (2-1), Portland Timbers (4-3) en York City (2-1). 

Oud-Eredivisiecoach krijgt duidelijke opdracht
Rini Coolen is voor een maand de bondscoach van Aruba. In die periode moet hij het land naar de WK-kwalificatierondes zien te loodsen. Op 7 en 8 september speelt hij met Aruba tegen Saint Vincent en de Grenadines. Momenteel fungeert Coolen, oud-trainer van onder meer RBC Roosendaal en FC Twente, als hoofd jeugdopleiding bij PEC Zwolle.

United presenteert nieuwe Adidas-shirts op grootse wijze
Manchester United heeft haar nieuwe tenue gepresenteerd. De afgelopen dertien seizoenen werden de shirts ontworpen door Nike, maar de Engelse grootmacht is van Nike overgestapt op Adidas. United en Adidas zijn een tienjarige samenwerking aangegaan. Het nieuwe shirt refereert naar de jaren tachtig en negentig. Bekijk hieronder de nieuwe shirts.

Willem II boekt nipte oefenzege
Willem II oefende zaterdagmiddag tegen Sivasspor. De ploeg van trainer Jurgen Streppel heeft de test met de Turken met succes doorstaan. Na negentig minuten stond er namelijk een 1-0 eindstand op het scorebord. De enige en winnende treffer kwam op naam van Lesley de Sa. De razendsnelle aanvaller wist ruim twintig minuten voor tijd het ijs te breken.

Oefenduel Sevilla opgeschrikt door bizar incident
De oefenwedstrijd tussen Watford en Sevilla is vrijdagavond opgeschrikt door een incident met Ciro Immobile. De aanvaller kwam al vroeg in het duel in botsing met oud-PSV-goalie Heurelho Gomes. Het gevolg was een roerloze Immobile, die met een zuurstofmasker en nekbrace werd afgevoerd. Volgens de laatste berichten gaat het inmiddels al beter met de spits, die dit seizoen door Borussia Dortmund wordt verhuurd aan de Spanjaarden.