Vleugelspits staat voor transfer naar Londen: Zijn nu aan het praten
Dat bevestigt de speler zelf

Vleugelspits staat voor transfer naar Londen: "Zijn nu aan het praten"

01-08-2015 19:28
3

Dynamo Kiev is met Tottenham Hotspur in onderhandeling over de transfer van Andriy Yarmolenko. Dat heeft de vleugelspits zelf bevestigd. 

De 25-jarige Yarmolenko geldt al jaren als één van de beste spelers uit Oekraïne. Tot een overstap naar een Europese topcompetitie kwam het tot op heden niet. Onder meer Internazionale, Arsenal en Borussia Dortmund toonden de afgelopen seizoenen interesse in de international. 

Dynamo wilde Yarmolenko eerder niet van de hand doen, maar omdat de aanvaller inmiddels heeft laten blijken dat contractverlenging in Kiev sowieso geen optie is, zou een vertrek nu reëel zijn. Media uit Oekraïne meldden eerder deze week al dat Spurs zich gemeld had, Yarmolenko zelf bevestigde zaterdag de onderhandelingen. "Tottenham en Dynamo zijn nu aan het praten. We zien wel hoe het afloopt", aldus de dribbelaar. 

De Premier League-club zou vijftien miljoen euro hebben geboden voor Yarmolenko. Spurs zoekt al enige tijd naar vers bloed voor de aanval. Emmanuel Adebayor, Roberto Soldado en Aaron Lennon hebben hun laatste wedstrijd op White Hart Lane waarschijnlijk al gespeeld. Het drietal staat voor een vertrek uit Londen.