Tadic blikt terug: 'Heb daar maanden mee rondgelopen, probleem werd steeds groter'
Linkspoot is nu helemaal fit

Tadic blikt terug: 'Heb daar maanden mee rondgelopen, probleem werd steeds groter'

01-08-2015 19:42

Dusan Tadic kende tijdens zijn debuutjaar bij Southampton een fantastische eerste seizoenshelft. Daarna kreeg de oud-speler van FC Groningen en FC Twente te maken met een fikse terugval. 

Southampton-manager Ronald Koeman zette zijn aanvaller steeds vaker op de bank. Nu snapt Tadic wel waarom. "Ik was niet fit en luisterde niet naar mijn lichaam", aldus de Serviër in gesprek met The Daily Mirror. 

Tadic kampte regelmatig met kleine kwetsuren. "Als ik last krijg, moet ik gewoon zeven à tien dagen rust houden. Daarna voel ik me weer beter en kan ik verder. Maar vorig jaar weigerde ik te stoppen", weet de linkspoot nu. "Het probleem werd daardoor steeds groter. Ik heb daar maanden mee rondgelopen, maar voel me nu gelukkig weer goed."

Afgelopen donderdag deed de 26-jarige aanvaller een uur mee in het Europa League-duel met Vitesse (3-0 winst). Tadic rekent op een mooi seizoen met The Saints, die afgelopen jaargang op een knappe zevende plaats eindigden in de Premier League. "Ik hoop dat we weer een mooi jaar tegemoet gaan, net als vorig seizoen. We moeten keihard blijven werken en onszelf iedere dag verbeteren. Meer is het eigenlijk niet."