'Boëtius staat voor vertrek, Feyenoord noteert naam van Elia op schaduwlijst'
Aldus VI

'Boëtius staat voor vertrek, Feyenoord noteert naam van Elia op schaduwlijst'

01-08-2015 20:56
11

Jean-Paul Boëtius is dicht bij een vertrek uit De Kuip. Volgens Voetbal International is de aanvaller in verregaande onderhandeling met een buitenlandse club. Mocht het inderdaad tot een transfer komen, dan overweegt Feyenoord zich bij Werder Bremen te melden voor vleugelspits Eljero Elia. 

Boëtius (21) heeft nog een contract voor één seizoen in De Kuip en lijkt niet van plan om zijn verbintenis te verlengen. De dribbelaar komt vooralsnog niet voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord staat dan ook open voor een transfer. 

Afgelopen jaar werd de 21-jarige rechtspoot in verband gebracht met onder meer Southampton en Tottenham Hotspur. Komt het daadwerkelijk tot een verkoop, dan is Elia dus een serieus alternatief in Rotterdam. De 27-voudig international van Oranje staat onder contract bij Werder Bremen, maar die club zou maar al te graag afscheid nemen van de voormalig speler van onder meer Hamburger SV en Juventus. 

Elia kwam afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor Southampton. Deze zomer mag hij voor ongeveer drie miljoen euro vertrekken bij Bremen.