Hoofdrol voor Bendtner bij Supercup-zege van Wolfsburg op Bayern
1-1 na negentig minuten, Wolfsburg wint penaltyreeks

01-08-2015 22:34
9

VfL Wolfsburg heeft zaterdagavond de Duitse Supercup veroverd. Na negentig minuten voetbal stond er 1-1 op het scorebord, dankzij treffers van Arjen Robben en Nicklas Bendtner. Wolfsburg was daarna de betere in de daaropvolgende penaltyreeks. Bendtner tekende voor de beslissende strafschop.

De ontmoeting tussen bekerwinnaar Wolfsburg en landskampioen Bayern was met name in de eerste helft een lust voor het oog. Beide ploegen speelden op de aanval en kregen volop kansen. Doelpunten vielen er opvallend genoeg niet te bewonderen, met name dankzij goed keeperswerk van Manuel Neuer en Koen Casteels.

Na de pauze opende FC Hollywood de score. Robben, helemaal fit en door trainer Pep Guardiola direct in de basis geposteerd, profiteerde van een door Casteels slecht verwerkte voorzet: 1-0.

Aan de zijde van Wolfsburg kwam spits Bas Dost in het tweede bedrijf amper in het spel voor. Dieter Hecking besloot in te grijpen en bracht cultheld Bendtner in de ploeg. Met succes: in de slotfase schoot de lange Deen van dichtbij binnen op aangeven van Kevin De Bruyne. Na negentig minuten volgde direct de strafschoppenreeks. Xabi Alonso werd de schlemiel: van alle tien penaltynemers was de Spaanse routinier de enige die miste. Bendtner schoot de beslissende strafschop koelbloedig in de bovenhoek.