Bar slechte oefenreeks zegt Feyenoorder weinig: Dat is belangrijker
3-1 nederlaag tegen Olympiakos

Bar slechte oefenreeks zegt Feyenoorder weinig: "Dat is belangrijker"

02-08-2015 00:00
2

De laatste oefenduels van de voorbereiding hebben Feyenoord weinig vertrouwen geschonken voor het naderende Eredivisie-seizoen. Lichtpuntje in De Kuip is de wederopstanding van Bilal Basacikoglu, die onder trainer Giovanni van Bronckhorst weer aanspraak maakt op een basisplaats. Ook tegen Olympiakos stond hij aan de aftrap. 

De dribbelaar, vorige zomer overgenomen van sc Heerenveen, wilde na afloop van de nederlaag (1-3) tegen de Grieken niet te lang stilstaan bij de teleurstellende verliespartij. De blik moet op vooruit. "Zeker voor eigen publiek hadden we de oefencampagne het liefst winnend willen afsluiten, maar belangrijker is dat we volgende week de drie punten pakken", aldus de jonge vleugelspits op de website van Feyenoord.

Het feit dat de laatste drie oefenduels verloren gingen, hoeft volgens Basacikoglu niet te betekenen dat Feyenoord er volgende week zondag niet 'staat' tegen FC Utrecht. "Natuurlijk baren de uitslagen van de laatste weken ons zorgen, alleen is het resultaat in oefenwedstrijden niet alleszeggend. Het gaat erom dat we als team de goede dingen meenemen en de slechte onderdelen verbeteren. Uiteindelijk moeten we door."