In Eindhoven kunnen ze het gemis van Depay en Wijnaldum opvangen
Eijkelkamp dicht Eindhovenaren grootste kans op succes toe

"In Eindhoven kunnen ze het gemis van Depay en Wijnaldum opvangen"

02-08-2015 09:22
2

Voor René Eijkelkamp is de strijd om de Johan Cruijff Schaal zondag speciaal. De oud-voetballer speelde tijdens zijn loopbaan voor zowel FC Groningen als PSV en draagt beide clubs een warm hart toe.

Eijkelkamp speelde eerst vier jaar voor Groningen, waarna hij later twee seizoenen onder contract in Eindhoven zou staan. Na een sterke periode in het Hoge Noorden bloeide Eijkelkamp ook in Noord-Brabant helemaal op. "Er werd daar wel eens getwijfeld aan mijn kwaliteiten, of ik wel goed genoeg was”, vertelt hij aan FOX Sports. “Die twijfels had ik zelf ook wel. Maar het is uiteindelijk allemaal op z´n pootjes terecht gekomen."

De oud-aanvaller verwacht dat PSV zondagavond de Johan Cruijff Schaal wint. "Die ploeg is op dit moment verder, denk ik. FC Groningen is met Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld cruciale spelers kwijtgeraakt. Dat weegt zwaar. Maar maak je geen zorgen joh. Dat komt daar uiteindelijk allemaal wel weer goed. Stabiele club."

"In Eindhoven kunnen ze het gemis van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum opvangen met een bredere selectie. Kijk maar naar wat ze er voor terug hebben gehaald. Zo’n jongen als Maxime Lestienne, daar hadden wij destijds al interesse voor, toen ik bij PSV assistent was onder Fred Rutten. Ik ben wel benieuwd naar hem."