Mourinho blij met nieuwe spits: Plots was de ploeg direct en doelgericht
Colombiaan maakt indruk op coach

Mourinho blij met nieuwe spits: "Plots was de ploeg direct en doelgericht"

02-08-2015 09:37
3

Bij Manchester United lukte het niet, maar Chelsea-manager José Mourinho heeft goede hoop dat Radamel Falcao in Londen wél zal slagen. De spits geniet het vertrouwen van de Portugees.

Met de komst van Falcao heeft Mourinho weer meer mogelijkheden in de aanval. De manager sluit niet uit dat hij de Colombiaan in een systeem met twee spitsen inzet. "In de laatste twintig minuten tegen Barcelona speelden we met Remy en Falcao voorin", verwijst Mourinho naar het 2-2 gelijkspel in de Verenigde Staten.

"Ze deden het heel goed. Niet alleen in aanvallend opzicht… met één man minder op het middenveld dekten ze de ruimtes voor de middenlinie goed af. We kunnen met twee spitsen spelen. Falcao kwam erin en plots was de ploeg direct en doelgericht. Ze sloten de lijnen af en hij hield de bal zeer goed vast", aldus de Portugees.

Mourinho is dan ook blij met de komst van Falcao. "Ik ben groot fan van hem als speler. Het team speelt zeer goed met een spits als hij. Hij is niet alleen een jongen die kan scoren, hij draagt ook zijn steentje bij aan de kwaliteit van het spel."