'Topscorer' van PSV grinnikt om feitje: Dat is niet zo vaak voorgekomen
Zondag om 18.00 uur: de Johan Cruijff Schaal

'Topscorer' van PSV grinnikt om feitje: "Dat is niet zo vaak voorgekomen"

02-08-2015 10:05
2

Phillip Cocu werd in de aanloop naar de Johan Cruijff Schaal geconfronteerd met een opvallend feitje. De trainer van PSV is zowaar 'topscorer' van de Nederlandse Supercup. 

Cocu scoorde in totaal drie keer in de ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van Nederland. Hij deelt de topscorerstitel met Jeremain Lens, Mateja Kezman en Jari Litmanen. "Het is niet zo vaak voorgekomen dat ik ergens topscorer van ben geworden, dus dat is een mooi detail", grinnikt de oefenmeester.

PSV won de JC Schaal voor het laatst in 2012. Toen werd Ajax met 4-2 geklopt. "Als je de kans hebt om een prijs te pakken moet je er alles aan doen om hem te winnen. Dat moet je bij PSV uitstralen, als speler maar nu dus ook als coach", aldus Cocu. "Het is wederom een prijs en die zullen we niet cadeau krijgen."

De Brabantse formatie is met negen eindzeges recordhouder. FC Groningen won de Supercup nooit eerder en kan zondag dus historie schrijven. Trainer Erwin van de Looi is gebrand op een goede prestatie. "Als je deze wedstrijd mag spelen heb je toch iets goeds gedaan. De kans om een prijs te winnen krijgen we bij FC Groningen niet zo vaak, dus we willen hem zondag graag pakken."