Goede generale geeft Rapid Wien vertrouwen: Misschien voor een wonder zorgen
2-1 zege op Red Bull Salzburg

Goede generale geeft Rapid Wien vertrouwen: "Misschien voor een wonder zorgen"

02-08-2015 10:44
3

Rapid Wien reist met een goed gevoel af naar Amsterdam. De Oostenrijkse Champions League-opponent van Ajax won zaterdag het lastige uitduel met Red Bull Salzburg met 2-1. 

Trainer Zoran Barisic gaf - met het oog op de returnwedstrijd tegen de Amsterdammers van aanstaande dinsdag - de kans aan diverse reserve-spelers. Onder meer spits Robert Beric en vleugelspeler Philipp Schobesberger kregen rust. Hun vervangers brachten het er goed vanaf tegen Salzburg. Stefan Schwab, de man die woensdag van het veld werd gestuurd wegens een doldwaze tackle op Jairo Riedewald, stond in de basis en was één van de doelpuntenmakers. 

"We zijn zeer tevreden met de uitslag van vandaag. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen", reageerde Barisic na afloop. "We hebben goed gedisciplineerd tegen een sterke tegenstander gespeeld. We weten dat Ajax de grote favoriet is dinsdag, maar misschien kunnen we - wanneer we zo spelen als in de tweede helft in Wenen - voor een wonder zorgen."

"We zullen er alles aan doen om een goed resultaat te bereiken. Ik ben er van overtuigd dat ondanks de twee zware wedstrijden deze week, we ons goed kunnen opladen en in Amsterdam fit zullen beginnen."