Stewart ontkent Ajax-gerucht: 'Kan zeggen dat wij het dan niet hadden gedaan'
Middenvelder tekende voor één jaar

Stewart ontkent Ajax-gerucht: 'Kan zeggen dat wij het dan niet hadden gedaan'

02-08-2015 11:07
7

AZ bezegelde deze week de komst van Ajax-middenvelder James Efmorfidis. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart benadrukt dat de Amsterdammers géén terugkoopregeling hebben bedongen tijdens het afronden van de transfer. 

Diverse media maakten melding van het gerucht dat Ajax alleen een deal wilde sluiten, wanneer de Alkmaarders akkoord zouden gaan met een terugkoopregeling en een doorverkooppercentage bij een eventuele toekomstige transfer. 

"Normaal gesproken praten wij niet inhoudelijk over dit soort dingen, maar ik kan nu wel zeggen dat wij het niet hadden gedaan op het moment dat er sprake zou zijn van een terugkoopregeling", laat Stewart dit weekeinde weten aan AZ Fanpage. 

De negentienjarige jeugdinternational Efmorfidis zette dinsdag zijn krabbel onder een éénjarig contract in het AFAS Stadion. De aanvallende middenvelder speelde behalve voor Ajax ook al in de opleidingen van Real Madrid en FC Barcelona. De tiener begint dit seizoen bij Jong AZ en mag van daaruit de stap proberen te zetten naar het hoogste niveau.