'Rode' Heerenveen-stopper baalt: Dat moet de scheidsrechter ook zien
Openingswedstrijd tegen De Graafschap

'Rode' Heerenveen-stopper baalt: "Dat moet de scheidsrechter ook zien"

02-08-2015 11:21
5

Het laatste oefenduel van de voorbereiding eindigde voor sc Heerenveen in een nederlaag. Zaterdagavond werd er met 1-0 verloren van Real Mallorca. Verdediger Kenneth Otigba ontving de rode kaart tijdens de verhitte wedstrijd. 

Kort na rust kon de sterke mandekker inrukken. Scheidsrechter Dennis Higler hield Otigba tweemaal geel voor. "Het was niet eens een vrije trap", blikte de rechtspoot op de website van Heerenveen terug op de tweede prent. 

"Er gebeurde niets. Er wordt een bal diep gespeeld en wij gaan er beide voor. Van een overtreding was geen sprake. Ik heb hem niet beetgepakt of geschopt. Er was sprake van contact, maar hij is denk ik 40 kilo lichter dan mij en dus valt hij. Dat moet de scheidsrechter ook zien."

Otigba hoopt dat zijn rode prent geen consequenties heeft. "Rood in een oefenpot mag, maar dan moet er wel sprake zijn van een harde of gemene overtreding. Daar was geen sprake van. Volgens mij wordt je alleen bij direct rood geschorst. Ik hoop het, want ik wil graag spelen."

Heerenveen hoopt klaar te zijn voor de competitiestart. Afgelopen seizoen liep de eerste wedstrijd uit op een deceptie. Toen won promovendus FC Dordrecht met 2-1 in het Abe Lenstra Stadion. "Vorig jaar dachten we klaar te zijn voor Dordrecht en verloren we. Het is moeilijker om kampioen van de Jupiler League te worden dan je te handhaven in de Eredivisie", weet Otigba. "De Graafschap heeft een goed team en wij zoeken mede door alle blessures nog naar ritme. Het wordt zeker niet makkelijk."