'Feyenoord denkt na Boëtius-deal aan drietal bekende vleugelspitsen'
Drie namen komen in beeld na verkoop JP Boëtius

'Feyenoord denkt na Boëtius-deal aan drietal bekende vleugelspitsen'

02-08-2015 12:29
18

Als de verkoop van Jean-Paul Boëtius aan FC Basel eenmaal is afgerond, dan zijn Oussama Assaidi, Zakaria Labyad en Eljero Elia in De Kuip in beeld om de vleugelspits op te volgen. 

De interesse in Elia kwam zaterdagavond reeds boven water, maar inmiddels laat Voetbal International ook de namen van Assaidi (Al-Ahli) en Labyad (Sporting Portugal, foto) vallen. Het drietal lijkt op het eerste gezicht erg prijzig. Toch zou technisch directeur Martin van Gaal de komst van minimaal één van de drie haalbaar achten.

Labyad was afgelopen anderhalf jaar op huurbasis actief bij Vitesse. In Portugal lijkt de oud-speler van PSV dit seizoen geen aanspraak te maken op een basisplaats. Voor de ontwikkeling van Labyad zou het goed zijn om hem opnieuw elders te stallen, zo luidt de mening van Sporting. 

De 26-jarige Assaidi, evenals Labyad international van Marokko, maakte in 2012 een droomtransfer van sc Heerenveen naar Liverpool. Daar brak de dribbelaar echter niet door. Een uitleenperiode bij Stoke City volgde en in januari 2015 werd Assaidi voor ongeveer zes miljoen euro verkocht aan Al-Ahli, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Mogelijk ziet Feyenoord nu kans om hem op huurbasis over te nemen van de steenrijke Arabieren.