Voorbereiding zit Lodeweges dwars: Dat mag ons niet weer overkomen
Openingswedstrijd tegen De Graafschap

Voorbereiding zit Lodeweges dwars: "Dat mag ons niet weer overkomen"

02-08-2015 12:57
3

SC Heerenveen heeft geen optimale oefencampagne achter de rug. Trainer Dwight Lodeweges kreeg te maken met de nodige blessuregevallen binnen zijn selectie. 

Aanvaller Luciano Slagveer viel zaterdag, tijdens het oefenduel met Real Mallorca (1-0 nederlaag), uit na een harde schop van een Spaanse verdediger. Smaakmaker Sam Larsson was bovendien afwezig. Hij meldde zich voor de wedstrijd ziek. "Voor hem was het belangrijk om richting de competitie de laatste stap te zetten", baalt Lodeweges op de website van zijn Friese werkgever. 

Met name in de achterhoede stapelden de problemen zich de afgelopen weken op voor de oefenmeester. Joost van Aken en Jordy Buijs zijn nog niet wedstrijdfit, Doke Schmidt werd geopereerd aan zijn enkel en Pele van Anholt (hamstringblessure) en Jerry St. Juste (knieklachten) missen hoogstwaarschijnlijk de competitiestart tegen De Graafschap. 

Lodeweges hoopt dat zijn ploeg op scherp staat voor de confrontatie met de Superboeren. Afgelopen jaargang ging het in het openingsduel mis tegen FC Dordrecht. Die promovendus won toen met 2-1 in Heerenveen. "Dat mag ons niet weer overkomen. Er moet nog het nodige gebeuren, maar we gaan het voor elkaar krijgen", besluit de trainer.