Van Gaal heeft geen boodschap aan honderd miljoen: Liggen niet op schema
Pedro moet volgende aankoop worden

Van Gaal heeft geen boodschap aan honderd miljoen: "Liggen niet op schema"

02-08-2015 13:54
4

Louis van Gaal mocht deze zomer ruim honderd miljoen euro investeren in spelers als Bastian Schweinsteiger (Bayern München) en Memphis Depay (PSV). Toch is de manager van Manchester United er niet van overtuigd dat zijn ploeg al klaar is om dit seizoen de Premier League-titel te veroveren. 

"We liggen niet op schema om kampioen te worden, omdat we snelheid en creativiteit nodig hebben in de aanval", tekent The Daily Mail op uit de mond van de Nederlandse oefenmeester.

"Of we de titel in de komende twee jaar kunnen winnen, is afhankelijk van of we spelers met snelheid en creativiteit kunnen kopen. Je wordt altijd vergeleken met andere clubs. FC Barcelona heeft Neymar en Messi en daar achter nog Pedro. Bayern München: Ribéry en Robben. Bovendien kunnen ze wisselen naar Thomas Müller en vorig seizoen hadden ze ook de beschikking over Xherdan Shaqiri."

"Chelsea heeft Hazard, Willian en Oscar. Dat is snelheid en creativiteit", gaat Van Gaal verder. "Ashley Young en Juan Mata hebben een geweldig seizoen gehad, maar ze hebben niet de snelheid van Hazard of Robben. We moeten ons op dat gebied verbeteren."

Engelse en Spaanse media zijn ervan overtuigd dat FC Barcelona-aanvaller Pedro Rodriguez de volgende aankoop van United wordt. Zijn komst wordt mogelijk afgerond zodra Angel Di Maria definitief zijn koffers heeft gepakt