Voetbalwereld kan borst natmaken: 'Zie mezelf als zeventiger ook nog als trainer'
"Dat is met coaches niet zo"

Voetbalwereld kan borst natmaken: 'Zie mezelf als zeventiger ook nog als trainer'

02-08-2015 15:29

José Mourinho sluit niet uit dat hij rond 2035 nog steeds trainer is. De 52-jarige coach van Chelsea doet momenteel naar eigen zeggen de nodige ervaring op en van stoppen wil hij nog lang niets weten.

"Ik zie mezelf ook als zeventiger deze functie uitoefenen", zegt The Speial One in de Engelse media. "Het is niet iets dat ik de rest van mijn leven zal doen, maar wel zolang mijn gezondheid het toelaat."

"In mijn werk is ervaring enorm belangrijk. Dat is bij spelers ook zo, maar op een gegeven moment krijgen zij het fysiek lastig. Dat is met coaches niet zo. Tenzij je natuurlijk je honger verliest, dan is het een ander verhaal. Ik maak een evolutie door. Het is duidelijk dat ik beter ben dan tien jaar geleden", gaat Mourinho verder.

Mourinho boekte zijn eerste grote successen in dienst van FC Porto. Vervolgens stond hij aan het roer bij Internazionale en Real Madrid, om in 2013 terug te keren bij Chelsea. Met The Blues neemt hij het zondagmiddag in de strijd om de Community Shield op tegen Arsenal.

Als speler was Mourinho actief bij beduidend minder grote clubs. Via Rio Ave, Belenenses en Sesimbra streek hij in zijn nadagen als speler neer bij Comércio e Indústria.