'Boëtius luistert naar gevoel en is ook persoonlijke akkoord met club'
21-jarige aanvaller is eruit

'Boëtius luistert naar gevoel en is ook persoonlijke akkoord met club'

02-08-2015 16:15
11

Jean-Paul Boëtius zet zijn loopbaan voort in Zwitserland. De 21-jarige aanvaller heeft zondagmiddag een akkoord bereikt met FC Basel en laat Feyenoord achter zich.

Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Boëtius werd zaterdag voor het eerst gelinkt aan een transfer naar de kampioen van Zwitserland en vervolgens ging het snel. Inmiddels heeft ook de aanvaller zelf een akkoord bereikt met Basel. Het goede gevoel heeft de doorslag gegeven.

Het is nu alleen nog wachten op de officiële bevestiging van beide clubs. Met de transfer is naar verluidt 2,5 miljoen euro gemoeid. Feyenoord was in de positie een geldbedrag te vragen, omdat het contract van de jeugdinternational, die ook naar Engeland en Italië kon, nog een jaar doorliep.

Boëtius komt terecht bij een club die vrijwel elk jaar actief is op het allergrootste podium, de Champions League. Basel won deze week in de derde voorronde met 3-1 van Lech Poznan en ligt op koers voor plaatsing. Na drie speelronden in Zwitserland gaat de club ook weer aan kop in de competitie.