Van Gaal haalt neus op voor spits van '58 miljoen': Hij bakte er weinig van
"Hij is wel een groot talent"

Van Gaal haalt neus op voor spits van '58 miljoen': "Hij bakte er weinig van"

02-08-2015 17:38
3

Louis van Gaal ziet geen brood in de komst van Harry Kane. De 22-jarige topschutter van Tottenham Hotspur werd enkele maanden nadrukkelijk gelinkt aan Manchester United.

De sluimerende interesse werd echter nooit geconcretiseerd, mede door het feit dat Van Gaal niet overtuigd was. "Het is duidelijk dat Harry Kane over veel kwaliteiten beschikt. Hij is een groot talent", steekt de Nederlandse manager van United van wal tegenover The Sun. "Maar we zijn niet voor hem gegaan."

Reden daarvoor is het optreden van Kane in de competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Manchester United in maart. De thuisclub won op Old Trafford met 3-0. "Kane was onzichtbaar. Hoe ik dat bedoel? Gewoon, hij bakte er weinig van. Dat kan natuurlijk gebeuren."

Kane beleefde vorig jaar zijn definitieve doorbraak bij Tottenham. De teller stokte uiteindelijk bij 21 Premier League-doelpunten, wat hem een uitnodiging voor de nationale ploeg van Engeland opleverde. Bij zijn debuut was hij na tachtig seconden trefzeker. Manchester United dacht eerder dit jaar aan een bod van naar verluidt 58 miljoen euro.