'Feyenoord loopt binnen bij beoogde Boëtius-opvolger en stuit op hoge eisen'
Rotterdammers in gesprek

'Feyenoord loopt binnen bij beoogde Boëtius-opvolger en stuit op hoge eisen'

02-08-2015 18:09
2

Feyenoord maakt een goede kans op de komst van Eljero Elia. De overbodige aanvaller van Werder Bremen staat open voor een vertrek naar De Kuip.

Dat meldt Kicker. Het Duitse magazine schrijft zondag dat Elia (28) niet bij voorbaat 'nee' zegt tegen een aanbieding uit Rotterdam. De laatste week veegde hij verschillende opties, waaronder het Griekse Olympiakos, van tafel, maar Feyenoord zou hem wél bevallen.

De gesprekken zouden zelfs al begonnen zijn, maar de salariseisen van de 28-voudig international van Oranje zijn vooralsnog te hoog. Dat bericht het Algemeen Dagblad.

Elia is in beeld als vervanger van Jean-Paul Boëtius, die naar verwachting maandagochtend wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst van FC Basel. De Zwitsers betalen 2,5 miljoen euro aan Feyenoord. Een deel van dat bedrag wil de Rotterdamse club herinvesteren, mogelijk in Elia.

Thomas Eichin, technisch directeur van Werder Bremen, bevestigt dat er 'beweging' is rond Elia, die in de voorbereiding meetraint met de beloften. Hij is overbodig in Noord-Duitsland en zal alleen als een vertrek uitblijft weer aansluiten bij de eerste selectie.