Mourinho wordt door Arsenal bestreden met eigen wapens en gooit medaille weg
"Hun organisatie was goed"

Mourinho wordt door Arsenal bestreden met eigen wapens en gooit medaille weg

02-08-2015 19:22
3

Chelsea liep zondagmiddag de eerste prijs van het seizoen mis door een 1-0 nederlaag tegen Arsenal in het duel om de Community Shield. José Mourinho spreekt van een onterecht resultaat.

Mourinho, die voor het eerst in zijn carrière onderuit ging tegen Arsène Wenger, verwijt Arsenal een verdedigende aanpak. "Het beste team heeft verloren en het meest defensieve team heeft gewonnen", reageerde de manager van Chelsea na afloop tegenover de BBC. Hij gooide na afloop zijn medaille voor de tweede plek naar de supporters van Arsenal.

Wedden

Meer odds

"Wij hadden het meeste balbezit en bepaalden wat er gebeurde op het veld. Maar het is lastig om wat te doen als de andere ploeg met tien man verdedigt", vervolgt Mourinho, die daarmee met zijn eigen wapens is bestreden. "Hun organisatie was goed, omdat iedereen voor de goal stond. Ik moest ook veel spelers missen door blessures. Dat heeft ons opgebroken."

Arsenal won door een doelpunt in de 24e minuut van Alex Oxlade-Chamberlain. De zege van The Gunners was extra zoet voor Wenger, maar ook voor Petr Cech. De doelman maakte deze zomer de overstap naar Arsenal en blonk uit met een aantal goede reddingen.