Debuterende aanwinst verovert direct Twentse harten met goal tegen Schalke
1-1 in Gelsenkirchen

02-08-2015 19:29
1

FC Twente-aanwinst Michael Olaitan heeft zich direct populair gemaakt bij de achterban van de club uit Enschede. Zondag tekende de Nigeriaanse spits in het oefenduel met Schalke 04 voor de late gelijkmaker: 1-1.

De lange aanvaller, deze week op huurbasis overgenomen van Olympiakos, werd in de tweede helft ingebracht door Twente-trainer Alfred Schreuder. In de 85e minuut was het gelijk raak. Hakim Ziyech leverde de assist, Olaitan schoot raak.

In een drukbezochte Veltins Arena in Gelsenkirchen - de oefenpot tussen Twente en het bevriende Schalke werd door ruim 30.000 mensen bezocht - had Johannes Geis na een halfuur spelen de score geopend uit een vrije trap. Klaas-Jan Huntelaar stond bij Die Königsblauen aan de aftrap en kreeg voor de pauze een aantal prima kansen.

Felipe Gutierrez was één van de opvallende namen aan Twente-zijde. De Zuid-Amerikaanse middenvelder was lang afwezig wegens blessureleed. Na de pauze bracht Schreuder hem in het veld. Shadrach Eghan, mogelijk de kleinste speler uit de selectie van de Tukkers, startte als centrumspits.