Wenger weer in de clinch met 'slechte verliezer' Mourinho: Geeft extra voldoening
1-0 winst op Chelsea

Wenger weer in de clinch met 'slechte verliezer' Mourinho: "Geeft extra voldoening"

02-08-2015 19:43
2

Arsenal heeft opnieuw een prijs te pakken. Vorig seizoen won de formatie van manager Arsène Wenger de FA Cup, zondag klopten The Gunners het Chelsea van José Mourinho in de strijd om de Community Shield: 1-0.

Mourinho sprak na afloop van het duel van een onterechte nederlaag. Arsenal zou louter verdedigd hebben. Wenger deelt die mening niet. "Elke keer dat wij in de aanval waren, kregen we kansen. We hebben vandaag veel kansen gekregen en de beste mogelijkheden waren voor ons", steekt de Fransman van wal in gesprek met de BBC. 

"Het was een intense wedstrijd en je kon zien dat beide ploegen volledig geconcentreerd en toegewijd waren. Ons spel is gebaseerd op voor elkaar willen werken, en goed verdedigen en aanvallen. Na de 1-0 wilden we onze voorsprong verdedigen. Dat we geen tegengoal hebben gekregen, geeft extra voldoening. Dit vanwege de aanvallende potentie van Chelsea."

Na afloop van de eindstrijd bleek maar weer eens dat Mourinho en Wenger nooit elkaars beste vrienden zullen worden. De Portugese oefenmeester feliciteerde alle spelers van Arsenal één voor één, maar toen Wenger hem passeerde, gunden de twee elkaar geen blik waardig.