PSV is ultra-effectief en stuurt Groningen met duidelijke cijfers huiswaarts
3-0 in Amsterdam

02-08-2015 19:55
59

PSV heeft zondagavond de Johan Cruijff Schaal veroverd. Het duel tussen de landskampioen en bekerwinnaar eindigde in een 3-0 overwinning voor de Eindhovenaren.

Het is de tiende Johan Cruijff Schaal voor PSV, dat nu precies de helft van alle schalen in de prijzenkast heeft staan. Onverdiend was de overwinning niet, maar het verschil van drie doelpunten mag geflatteerd worden genoemd. Groningen gaf vooral in de eerste helft niet veel toe aan PSV.

De Eindhovense club kwam na 25 minuten op voorsprong. Luuk de Jong, die de aanvoerdersband droeg, klopte de Groningse defensie in de lucht en legde de bal in de lange hoek. Groningen klopte vervolgens op de deur, maar de paal stond Bryan Linssen in de weg. Jeroen Zoet redde bekwaam op twee pogingen van Jarchinio Antonia.

Een snel doelpunt na de thee deed de bekerwinnaar de das om. Adam Maher werd vrijgespeeld door Davy Pröpper, stoomde op en schoot met links knap raak. De fut was vervolgens uit de wedstrijd. Na dik een uur spelen maakte De Jong zijn tweede van de avond na een gekraakt schot van Jürgen Locadia. De ingevallen Andres Guardado miste in de slotminuut nog een strafschop.