Schoffelpartij in Amsterdam: Of we er klaar voor zijn? Dat idee heb ik wel

Schoffelpartij in Amsterdam: "Of we er klaar voor zijn? Dat idee heb ik wel"

02-08-2015 21:26
1

Jong Ajax is klaar voor het nieuwe seizoen. Die conclusie trekt Andries Ulderink, trainer van de Amsterdamse beloften, na de 0-1 oefenzege op Al Rayyan.

Vaclav Cerny schoot na tien minuten de enige en dus winnende goal binnen op De Toekomst. "Ik heb heel veel aardige en goede dingen gezien. We kregen genoeg kansen om een tweede te maken. Eigenlijk waren de eerste negentig minuten goed. We hebben niks weggegeven", aldus Ulderink, die dit jaar weer samen met Jaap Stam de eindverantwoordelijkheid heeft, op de clubsite van Ajax.

In plaats van de gebruikelijke negentig minuten was het oefenduel opgedeeld in vier periodes van dertig minuten. "Dat was de wens van beide clubs. We hebben allebei een grote selectie. Iedereen heeft vandaag kunnen spelen", vervolgt de trainer, die zag dat de tegenstander uit Qatar het fysieke randje opzocht.

Al Rayyan maakte er bij tijd en wijlen een schoffelpartij van en eindigde met negen man. "Zo'n oefenduel met een fysieke tegenstander als Al Rayyan is nuttig. Of we klaar zijn voor de eerste wedstrijd tegen Achilles? Dat idee heb ik wel. Maar stel die vraag na dat duel nog maar eens. Dan kan ik het échte antwoord geven."