PSV-basisklant stuurt aan op vertrek uit Eindhoven: Dat kan ik niet zeggen
"Weliswaar mag ik zwerven"

PSV-basisklant stuurt aan op vertrek uit Eindhoven: "Dat kan ik niet zeggen"

02-08-2015 21:57
23

Jürgen Locadia blijft aansturen op een zomers vertrek bij PSV. In het duel om de Johan Cruijff Schaal stond de 21-jarige aanvaller wel in de basis, maar niet op zijn favoriete positie.

Phillip Cocu gebruikte Locadia als linksbuiten, terwijl het talent zelf in de spits wil spelen. Door de aanwezigheid van Luuk de Jong is er weinig perspectief. "Weliswaar mag ik zwerven, maar ik wil me ontwikkelen als spits", reageert Locadia in gesprek met Metro na de 3-0 zege op FC Groningen.

Wedden

Meer odds

De jonge aanvaller zinspeelt op een vertrek, zoals hij dat al vaker deed deze zomer. De rol die Cocu voor hem in gedachten heeft, ziet Locadia niet zitten. "Ik ben gescout als spits en dan wil ik daar ook op afgerekend worden en niet als linksbuiten."

PSV werkt echter niet mee aan een vertrek en houdt Locadia aan zijn contract tot medio 2019. "Moet ik dan wachten tot Luuk weg ga? Ik wil het gevoel hebben dat ik de eerste keus ben in de punt van de aanval en niet tweede keus."

"Luuk is een goede spits, dat zag je vandaag ook weer, want hij scoort gewoon twee keer", weet Locadia ook. "Maar mijn gevoel is niet veranderd, ik weet wat ik wil. De trainer weet dat ook. Het is afwachten wat er gebeurt, maar ik kan dus niet zeggen of ik in september nog speler ben van PSV."