Vloek achtervolgt PSV: De mijne zijn perfect, ik kan ze zo nemen”
"Geen probleem hoor"

Vloek achtervolgt PSV: "De mijne zijn perfect, ik kan ze zo nemen”

03-08-2015 00:00
10

Er lijkt een heuse penaltyvloek te rusten op PSV. Ook tegen FC Groningen, in het gewonnen duel om de Johan Cruijff Schaal (3-0), misten de Eindhovenaren vanaf elf meter.

Andres Guardado mocht dit keer aanleggen, maar de Mexicaan – op de Gold Cup nog meerdere keren de penaltyheld - stuitte op doelman Sergio Padt. De gemiste strafschop in de 89e was geen ramp, een lekker gevoel hebben de spelers en trainer Phillip Cocu echter niet.

"Wellicht dat er te weinig druk op stond. We stonden al met 3-0 vóór, terwijl de penalty's die hij voor Mexico nam cruciaal waren. Maar het is jammer", reageert Cocu in gesprek met Omroep Brabant.

Wie nu bovenaan het Eindhovense lijstje staat is niet bekend, maar om kandidaten zit de club niet verlegen. "De mijne zijn perfect, ik kan ze zo nemen”, lachte Adam Maher, in Amsterdam de maker van de 2-0. "Als ik daarvoor gekozen wordt, dan sta ik daar."

Ook Davy Pröpper dient zich aan. "Geen probleem hoor. Als het mij gevraagd wordt, ga ik dat gewoon doen", aldus de nieuweling. "We kunnen dus tevreden zijn, maar moeten wel kritisch blijven. De eerste helft was niet goed, maar de prijs is het belangrijkste nu."