Gudelj: Dat is één van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen
"Het is de week van de waarheid"

Gudelj: "Dat is één van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen"

03-08-2015 08:11
1

Ajax staat volgens aankoop Nemanja Gudelj voor de 'week van de waarheid'. De middenvelder startte afgelopen week in de basis tegen Rapid Wien, de club die dinsdag de tegenstander is in de Arena.

"Het is de week van de waarheid. Tegen Rapid Wien moeten we de toon zetten voor een mooi seizoen en ons – na de 2-2 in Wenen – in elk geval verzekeren van de groepsfase van de Europa League. Al blijft de Champions League ons ultieme doel. En zondag wacht AZ", kijkt Gudelj, oud-speler van de Alkmaarders, vooruit in De Telegraaf.

"Voor mij telt nu één ding en dat is Rapid Wien uitschakelen. Daar ligt de volledige focus op. Met AZ heb ik me eerlijk gezegd nog niet beziggehouden. Ik weet dat ik altijd alles voor die club heb gegeven en dat we op schitterende wijze derde zijn geworden. Maar hoe het publiek reageert? Dat is van latere zorg. Eerst Rapid."

Zijn overstap van AZ naar Ajax is in ieder geval goed bevallen, zegt Gudelj. "Heel erg goed. Ajax is in alle opzichten een topclub. Dat is overigens geen diskwalificatie van AZ, want daar was ook alles goed geregeld en heb ik het fantastisch naar mijn zin gehad." De hoofdpersoon lijkt nog niet zeker van een basisplek.

"Ik wil me daar niet te veel mee bezighouden. Het is aan mij om mijn vorm van AZ door te trekken en mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen en prijzen winnen, want uiteindelijk is dat één van de redenen waarom ik naar Ajax ben gekomen. Vanzelfsprekend is het aan de trainer of hij me in de basis zet."