El Ghazi leeft als 'monnik': Als ik om 4 of 5 uur in bed lig, is het na vakantie
"Of na het kampioensfeest van Ajax"

El Ghazi leeft als 'monnik': "Als ik om 4 of 5 uur in bed lig, is het na vakantie"

03-08-2015 08:59
11

Anwar El Ghazi leeft als een monnik om één van de beste spelers ter wereld te worden. Niet uitgaan, goed eten en noem het maar op. Alles om aan de top te komen. Hij ontmoette onlangs ook Cristiano Ronaldo, de grote ster van Real Madrid.

"Als ik om 4 of 5 uur in bed lig, is het als ik terugkom van vakantie. Of na het kampioensfeest van Ajax, maar dat gaat nog wel een jaar duren", knipoogt El Ghazi in gesprek met De Volkskrant. Het publiek verwacht veel van hem en dat mag ook. "Want dat doe ik van mezelf ook. Vanaf nu gaat het erom de stap te maken van talent naar volwassen speler."

Onlangs ontmoette de hoofdpersoon zijn grote voorbeeld Ronaldo. De tips die hij kreeg, gaf El Ghazi niet prijs. "Maar het komt erop neer dat je altijd harder moet werken dan de rest. Dat je gedisciplineerd moet zijn, op je eten moet letten, op tijd naar bed moet. Dan ben je al een heel eind." Hij weet dat het belangrijk is, ook om kritiek te kunnen verwerken bij een grote club als Ajax. "Het is heel moeilijk. Ze noemen je een groot talent, maar als je een slechte wedstrijd speelt branden ze je af. Daar moet je mee omgaan."

"Het enige wat je kunt is je voeten laten spreken. En positieve energie halen uit de mensen met wie je het moet doen. Anders ga je blokkeren", weet El Ghazi, die vorig jaar al een held was in Marokko. "Ik speelde nog in de A1 van Ajax, maar op het vliegveld stonden honderden mensen me op te wachten. Het was niet normaal. Er hing een spandoek, mensen gingen klappen. In de stad zeiden ze tegen elkaar: dat is die jongen die bij Ajax speelt."