Pijlsnel Ajax-duo kiest voor omweg: Ja, dan ben ik niet meer te houden
Tweetal aanvallers dit seizoen verhuurd door Ajax

Pijlsnel Ajax-duo kiest voor omweg: "Ja, dan ben ik niet meer te houden"

03-08-2015 09:18
3

Queensy Menig (19, foto) en Sheraldo Becker (20) hopen ooit samen te schitteren in het shirt van Ajax. Dit seizoen speelt het vleugelduo op huurbasis bij PEC Zwolle. 

Becker werd al vroeg in de zomer door Ajax gestald bij de ploeg van trainer Ron Jans, Menig volgde zijn jeugdvriend later. De linksbuiten maakte in de vorbereiding de nodige speelminuten in Amsterdam, maar het leek Ajax en de dribbelaar zelf toch verstandig om elders wekelijks aan spelen toe te komen. "Een bewuste keuze die ik nu eenmaal heb gemaakt. Ik maak er hier maar het beste van", aldus Menig tegenover De Stentor.

Becker kwam afgelopen seizoen ook al uit voor PEC en lichtte zijn Ajax-collega in. "Ik heb verteld over de trainer, manier van spelen en de spelers. De club wilde mij graag houden en ik heb het hier goed naar mijn zin."

De twee denken dat ze qua speelstijl wel aardig met elkaar te vergelijken zijn. "Sheraldo is wel wat sneller, dat moet ik toegeven. Ik ben wat doelgerichter", stelt Menig. Becker beaamt dat. "Ja, als ik op snelheid ben, dan ben ik niet meer te houden. Maar Queensy kan er ook wat van."