PSV-trainer Cocu krijgt dringend advies: Voetbaltaal kan iedereen
"Die penalty in de laatste minuut nam hij wat nonchalant"

PSV-trainer Cocu krijgt dringend advies: "Voetbaltaal kan iedereen"

03-08-2015 09:29
2

PSV won zondag met 3-0 van FC Groningen en pakte zo de eerste echte prijs van dit seizoen: de Johan Cruijff Schaal. In het duel maakte Andres Guardado zijn rentree - en miste hij een strafschop. Niks aan te doen, stelt Willy van de Kerkhof.

"Die penalty in de laatste minuut nam hij wat nonchalant maar hij kan het. Ik ben ervan overtuigd dat hij de vaste penaltynemer wordt", laat Van de Kerkhof aan Omroep Brabant weten. En naar wie moet de aanvoerdersband? "Guardado is de speler met de meeste ervaring en heeft het meeste recht op de aanvoerdersband. Dat hij geen Nederlands spreekt, is niet erg. Voetbaltaal kan iedereen."

Simon Poulsen, Davy Pröpper en Gaston Pereiro kregen ook speeltijd in het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Allemaal goede voetballers", vindt Van de Kerkhof. "Ik denk dat PSV zeker in de breedte een stuk sterker geworden is ten opzichte van vorig jaar. Ik denk dat we van veel nieuwelingen veel gaan genieten. Het wordt dringen geblazen, dat houdt iedereen scherp en het wordt voor Phillip Cocu een geweldige uitdaging om de goede spelers op te stellen."