'Doodzieke' Bosz bespreekt Vitesse-leegloop: Het is allemaal logisch
Vier spelers uit de as vertrokken

'Doodzieke' Bosz bespreekt Vitesse-leegloop: "Het is allemaal logisch"

03-08-2015 09:33
5

Vitesse raakte deze zomer met Jan-Arie van der Heijden, Marko Vejinovic, Davy Pröpper en Bertrand Traoré vier belangrijke spelers kwijt. Trainer Peter Bosz blijft vooralsnog rustig onder de leegloop. 

Na de prima vijfde plek van afgelopen seizoen - en de daaropvolgende zegereeks in de play-offs voor Europees voetbal - lijken Bosz en co. nu weer op nul te moeten starten. "We hoeven niet helemaal opnieuw te beginnen, maar we moeten op die belangrijke posities nieuwe jongens inpassen. Frustrerend vind ik het niet, anders moet ik niet in Nederland werken", zegt de trainer in een vraaggesprek met de NOS. 

"Het is niet anders. In Nederland en zeker ook bij Vitesse betalen we geen transfersommen en niet de salarissen die in andere competities worden betaald."

De Europese ontmoeting met Southampton kwam waarschijnlijk iets te vroeg voor het 'nieuwe' Vitesse. Afgelopen donderdag werd er in Engeland een fikse nederlaag geleden: 3-0. "Ik ben er doodziek van dat we daar zo ruim hebben verloren. Veel te ruim. Niet nodig. Op beslissende momenten worden fouten afgestraft. Maar we zijn pas vier weken bezig en over drie maanden zijn we beter dan nu. En aan het einde seizoen zijn we nog veel beter. Het is allemaal logisch", aldus Bosz.