Schot in de roos voor 'heel blij' Go Ahead: nieuwe spits tekent voor twee jaar
Spits komt over van FC Utrecht

Schot in de roos voor 'heel blij' Go Ahead: nieuwe spits tekent voor twee jaar

03-08-2015 09:51
5

Leon de Kogel maakt definitief de overstap naar Go Ahead Eagles. De club uit Deventer verkondigt maandagochtend dat de spits van FC Utrecht zijn handtekening heeft gezet onder een tweejarig contract. 

De 23-jarige targetman was de afgelopen twee weken op proef bij de degradant. Hij liet een goede indruk achter en mag dus blijven. "Gelijk toen ik hoorde dat Go Ahead Eagles interesse had, kreeg ik daar een goed gevoel bij", reageert een blije De Kogel op de website van Go Ahead. Het is een echte volksclub, wat ik natuurlijk ook gewend ben bij FC Utrecht. Dat past heel erg bij mij. Ik ben een jongen die alles geeft, behalve op."

"Natuurlijk heb ik ook inlichtingen ingewonnen bij de jongens die ik al kende vanuit Utrecht: Randy Wolters, Kenny Teijsse, Erik Cummins en Bart Vriends.  Met Randy heb ik ook bij VVV-Venlo gespeeld. Zij waren allemaal zo enthousiast over de club en vertelden over de fanatieke achterban. Ik ben ook vorige week een kijkje wezen nemen aan de Vetkampstraat. Poeh, wat zit dat er goed uit, hé. Lijkt me zo mooi als het stadion straks gevuld is met de supporters. Ik kan echt niet wachten."

Bestuurslid Adrie Steenbergen is onder de indruk geraakt van de balvaste spits. "Na de proefperiode zijn we de besprekingen dan ook meteen begonnen. Het heeft iets langer geduurd, doordat we nu natuurlijk met drie partijen te maken hadden: wij, Leon en FC Utrecht. We zijn heel blij dat we er dit weekend uit zijn gekomen en staan net als Leon te popelen ‘m in het rood-geel te zien."