Volgende miljoenentransfer bij AZ aanstaande: Ze hebben zich gemeld
Spits ligt nog drie jaar vast

Volgende miljoenentransfer bij AZ aanstaande: "Ze hebben zich gemeld"

03-08-2015 10:02
5

AZ heeft maandagochtend bevestigd dat Werder Bremen zich in Alkmaar heeft gemeld voor Aron Jóhannsson. De Duitse club krijgt toestemming om met de spits om de tafel te gaan. 

Voetbal International schrijft dat AZ en Werder nog geen akkoord hebben bereikt over een transfersom. Het feit dat de Bundesliga-formatie mag gaan praten met Jóhannsson wijst er wel op dat de twee clubs er op korte termijn uit denken te komen. "Ze hebben zich gemeld met het verzoek om hem over te nemen. We gaan er intern over praten", laat een woordvoerder van de Alkmaarders in een korte reactie weten aan NU.nl.

De verkoop van Jóhannsson zou betekenen dat AZ opnieuw een dragende kracht kwijtraakt deze zomer. Linksback Simon Poulsen maakte transfervrij de overstap naar PSV, Steven Berghuis (Watford) en Nemanja Gudelj (Ajax) werden verkocht voor miljoenenbedragen. Omdat het contract van IJslander Jóhannsson nog drie jaar doorloopt, lijkt AZ opnieuw een forse transfersom tegemoet te kunnen zien. 

Een adequate vervanger voor de 24-jarige international heeft AZ wellicht al in huis. Vincent Janssen, overgekomen van Almere City, scoorde tijdens de voorbereiding aan de lopende band en was ook trefzeker bij zijn officiële debuut voor de ploeg van trainer John van de Brom. De spits was één keer trefzeker in het Europa League-duel met Istanbul BB (2-0 winst).