Pijnlijk afscheid van Boëtius: Dat moeten ze zich eens afvragen in De Kuip
Aanvaller verkast naar Zwitserland

Pijnlijk afscheid van Boëtius: "Dat moeten ze zich eens afvragen in De Kuip"

03-08-2015 10:16
29

Feyenoord raakt met het vertrek van vleugelspits Jean-Paul Boëtius naar FC Basel 'een sieraad voor het spel' kwijt. Dat vindt Volkskrant-journalist Willem Vissers. Hij constateert een pijnlijke trend bij de Rotterdamse formatie. 

"Ik had gehoopt dat Giovanni van Bronckhorst hem aan het voetballen had gekregen", legt Vissers uit in praatprogramma Studio Voetbal. ''Ik was bij zijn debuut tegen Ajax in De Kuip en het is gewoon een sieraad voor het spel en de opleiding van Feyenoord."

"En dat terwijl hij gewoon de beste linksbuiten is bij Feyenoord. Ik snap wel dat Feyenoord hem laat gaan met een aflopend contract. Maar waarom wil zo'n jongen niet bijtekenen? Misschien moeten ze zich dat eens gaan afvragen in De Kuip. Eigen jongens die sinds de F-jeugd bij Feyenoord spelen, laten hun contract gewoon aflopen."

Tafelgenoot Co Adriaanse valt Vissers bij. "Je ziet het vaak in Nederland. Talenten die een heel goed half of heel jaar spelen na hun debuut, maar de kunst is om ze op dat niveau te houden. Dat lukt vaak nog niet in de Eredivisie. Kishna van Ajax is een soortgelijk geval. Dergelijke jongens moet je heel zorgvuldig begeleiden."