'Kapotte' Berghuis aan de bak: Ben niet gemaakt voor het typische Engelse voetbal
Aanvaller maakte zijn officieuze debuut tegen Sevilla

'Kapotte' Berghuis aan de bak: "Ben niet gemaakt voor het typische Engelse voetbal"

03-08-2015 11:41
7

Steven Berghuis heeft zijn eerste dagen bij Watford FC achter de rug. Afgelopen week werd de vleugelspits voor een miljoenenbedrag verkocht aan de Premier League-promovendus. 

In de thuiswedstrijd tegen Europa League-winnaar Sevilla maakte de Nederlander zijn debuut voor The Hornets. Hij deed één helft mee. "Dit was wel wennen, hoor", blikte de aanvaller terug met het Algemeen Dagblad. "Ik heb drie weken geen wedstrijd meer gespeeld en dat ga je op dit niveau voelen. Ik kreeg wat last van m'n bovenbenen, vandaar de wissel."

Het is aanpassen geblazen voor Berghuis. "Ik heb een paar goede trainingen achter de rug, moet nu wedstrijdfit worden en wennen aan de manier van spelen. Ik merk toch dat ik minder kracht heb voor m'n aanvallende acties als ik veel meeverdedig. Ik moet fysiek nog een stap zetten, maar ben om die reden ook naar Engeland vertrokken. Hier begint de training met 25 minuten gezamenlijke krachtoefeningen. Dat is nieuw voor me."

Quique Sánchez Flores, trainer van Watford, wil zijn elftal graag laten 'voetballen'. Geen lange halen, maar verzorgd veldspel. Dat klinkt bij Berghuis als muziek in de oren. "Hij wil graag de bal hebben en spelen vanuit een gesloten organisatie. Minder fysiek, meer techniek. Tijdens trainingen werken we ook constant met de bal. Ik ben ook niet gemaakt voor het typische Engelse voetbal, met alleen lange ballen richting de spitsen."