'Van Gaal zorgt voor scheve gezichten met bevel voor Depay en Blind'
Manager wekt wrevel

'Van Gaal zorgt voor scheve gezichten met bevel voor Depay en Blind'

03-08-2015 12:24
11

Louis van Gaal heeft deze week voor scheve gezichten gezorgd binnen de selectie van Manchester United. Na de oefentrip in de Verenigde Staten mochten de spelers niet meteen naar huis.

Manchester United sloot woensdag de oefentrip door Noord-Amerika af. Na een vlucht van acht uur, van Chicago naar Manchester, dachten de spelers naar huis te kunnen, maar Van Gaal had andere plannen. De manager riep de groep bij elkaar en gaf het bevel mee te gaan naar Carrington.

Op het trainingscomplex van United moesten onder meer Daley Blind en Memphis Depay een aantal simpele rek- en strekoefeningen doen, om zo de laatste wedstrijd (2-0 verlies tegen Paris Saint-Germain) uit de benen te krijgen. Dat besluit is volgens Manchester Evening News niet bij iedereen goed gevallen.

De vermoeide spelers hadden geen trek in nóg meer oefeningen en protesteerden. Van Gaal vond echter dat hij in zijn recht stond, omdat de selectie business class vloog en dus genoeg tijd zou hebben gehad om uit te rusten. Manchester United opent het Premier League-seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.