'AZ pakt door en pikt opvolger van Berghuis op bij Eredivisie-promovendus'
Aldus Omroep Gelderland

'AZ pakt door en pikt opvolger van Berghuis op bij Eredivisie-promovendus'

03-08-2015 12:21
9

AZ hoopt Alireza Jahanbakhsh snel in te kunnen lijven. Volgens Omroep Gelderland onderhandelen de Alkmaarders al weken met NEC over de transfer van de Iraanse vleugelspits. Inmiddels is er schot gekomen in de onderhandelingen. 

Jahanbakhsh heeft deze zomer geen geheim gemaakt van zijn transferwens. De aanvaller wil graag zijn geluk beproeven bij een grotere club dan NEC. De international speelt inmiddels twee jaar in Nijmegen en behoort tot de grote uitblinkers van de selectie van trainer Ernest Faber. 

De Iraniër zou een voorkeur hebben voor een langer verblijf in de Eredivisie. Mede daarom sloeg Jahanbakhsh vorige maand een aanbod van het Engelse Brighton af. De Championship-ploeg was er met NEC al helemaal uit over een transfersom. 

De Nijmegenaren staan niet onwelwillend tegenover een transfer. Immers, Jahanbakhsh heeft in stadion de Goffert een contract dat nog maar één seizoen doorloopt. Daarom valt er deze zomer nog een mooi bedrag te verdienen. Afgelopen seizoen werd Jahanbakhsh (21) verkozen tot beste speler van de Jupiler League. Hij maakte twaalf goals en tekende voor zeventien assists namens kampioen NEC.