Boymans diep ongelukkig: 'Ik voel me verschrikkelijk. Echt, zo enorm moeilijk'
"Ik ben beslist niet de leukste nu"

Boymans diep ongelukkig: 'Ik voel me verschrikkelijk. Echt, zo enorm moeilijk'

03-08-2015 14:58

Ruud Boymans is niet te genieten. De spits van FC Utrecht was vorig jaar rond deze tijd in bloedvorm en opende het seizoen met negen doelpunten in negen wedstrijden. Nu is hij echter een balend blessuregeval.

Boymans kampt met een enkelblessure, die maar niet overgaat. "Ik heb werkelijk nog geen idee hoe lang dit gaat duren", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Dit is moeilijk. Echt, zo enorm moeilijk. Ik zie elke dag de andere jongens op het veld trainen. Man, ik zou daar het liefst tussen lopen. Maar ik kan nu eenmaal niet doen wat ik wil doen."

"Dit duurt nu al zeven maanden. Ik voel me verschrikkelijk, het heeft invloed op mijn hele leven. Het hakt erin. Voor mijn familie, vriendin, voor iedereen. Ik ben beslist niet de leukste nu en ik vind het heel moeilijk om positief te blijven."

Boymans heeft last van een enkelblessure. De eerste prognose was schade aan de binnenbanden, wat een absentie van enkele weken zou betekenen. Maar weken werden al snel maanden en een operatie volgde aan het einde van het afgelopen seizoen. "Maar ik heb nu op andere plekken pijn en dat maakt het extra frustrerend.

"Een paar weken geleden is opnieuw een mri-scan gemaakt. Daarop was niks te zien. Je zou kunnen zeggen: positief. Maar ik weet dus ook niet waardoor ik nu pijn heb. En dat moet wel worden opgelost", vervolgt hij. "Ik probeer positief te blijven en hoop maar dat het einde in zicht is. Maar het kan drie weken duren of misschien drie maanden. Niemand kan me dat vertellen, want het is onduidelijk waar de pijn vandaan komt."