AZ heeft definitief beet en legt opvolger van Berghuis voor vijf jaar vast
Alleen medische keuring kan nog roet in het eten gooien

AZ heeft definitief beet en legt opvolger van Berghuis voor vijf jaar vast

03-08-2015 15:02
11

AZ versterkt zich definitief met Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse aanvaller komt over van NEC en moet alleen nog een medische keuring ondergaan.

De Alkmaarders maken maandagmiddag officieel melding van de transfer, die in de ochtend al was aangekondigd. Jahanbakhsh heeft een mondeling akkoord bereikt met AZ en gaat NEC verlaten. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien. De 21-jarige aanvaller wordt maandagmiddag doorgelicht.

Als de keuring geen onverwachte problemen oplevert, tekent Jahanbakhsh een contract tot de zomer van 2020 in Alkmaar. Hij is opvolger van de naar Watford vertrokken Steven Berghuis. AZ doet geen mededelingen over het bedrag dat wordt overgemaakt naar NEC.

Jahanbakhsh, die ook in de belangstelling van Feyenoord stond, heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Jupiler League. Met NEC kroonde hij zich tot kampioen en de rechtspoot had daar met twaalf doelpunten en liefst zeventien assists een groot aandeel in. Het leverde hem de prijs voor beste speler van de Jupiler League op. Jahanbakhsh streek twee jaar geleden neer in Nijmegen.