Ik durf te stellen dat niemand voetballend in huis heeft wat wij in huis hebben
Jong Ajax eindigde vorig seizoen als twaalfde

"Ik durf te stellen dat niemand voetballend in huis heeft wat wij in huis hebben"

03-08-2015 16:21
5

Jong Ajax is ambitieus voor het komende seizoen in de Jupiler League. De beloften gaan hun derde seizoen in en mikken op een periodetitel of top-vijfnotering.

"Ik denk niet dat we tegenstanders hebben gehad die ons echt hebben getest. Achilles wordt de eerste, echte krachtmeting", vertelt aanvoerder Damian van Bruggen over de voorbereiding. Tegenover Ajax TV stelt de verdediger dat Jong Ajax meer op het oog heeft dan een plekje in de grijze middenmoot. "Als alles een beetje meezit, kun je een periode winnen of top-vijf spelen. Ik durf wel te stellen dat niemand voetballend in huis heeft wat wij in huis hebben."

Volgens trainer Jaap Stam speelt het mentale aspect van de Jong Ajax-selectie echter ook een grote rol in het resultaat. "Het heeft te maken met jongens die weggaan, jongens die terugkomen van een blessure of jongens die niet zoveel trek meer hebben om bij ons te voetballen. Je kunt wel zeggen dat dat niet mag en dat je altijd je best moet doen, dat is ook wel zo, maar sommigen hebben het daar wel moeilijk mee. Het resultaat gaat dan lijden onder die gedachte."