Feyenoord omringd door vraagtekens: Die mening snap ik niet, nee
"Er zijn nog steeds veel vraagtekens"

Feyenoord omringd door vraagtekens: "Die mening snap ik niet, nee"

03-08-2015 17:48
1

Feyenoord heeft weleens rustiger toegeleefd naar de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De resultaten in de voorbereiding zijn matig en dat zorgt voor twijfels.

Giovanni van Bronckhorst heeft nog een paar dagen om zijn ploeg op de rails te krijgen voor het openingsduel met FC Utrecht. Feyenoord verloor zaterdag nog met 1-3 van Olympiakos. "Er zijn nog steeds veel vraagtekens", merkt Taco van der Velde, journalist van Voetbal International, op in gesprek met RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

"Ook tegen Olympiakos begint Feyenoord erg matig, in feite weer heel anders dan de eerdere oefenduels. Er lijkt geen plan te zijn. In de tweede helft werd het beter, maar speelde Feyenoord opportunistisch. Dat is niet een concept waarmee je aan de competitie kan beginnen."

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van het weekblad is eveneens pessimistisch. "Een trainer begint altijd met een idee over hoe hij wil spelen. Dat idee is alleen totaal niet te ontdekken. Dat is niet alleen de verantwoordelijkheid van Van Bronckhorst, maar van de gehele technische staf."

Van Bronckhorst sprak zich de nederlaag in De Kuip uit over de naïviteit binnen zijn ploeg, tot onbegrip van Krabbendam. "Die mening snap ik niet, nee. Ik begrijp dat je na nederlagen tegen Southampton en Olympiakos weinig terug ziet van het plan, maar het team weet heel goed wat het moet doen."