Basel bevestigt Feyenoord-deal, vierjarig contract en nummer 77 voor Boëtius
Aanvaller verlaat Rotterdam

Basel bevestigt Feyenoord-deal, vierjarig contract en nummer 77 voor Boëtius

03-08-2015 18:25
18

Jean-Paul Boëtius heeft Feyenoord definitief verlaten voor FC Basel. De Zwitserse en Rotterdamse topclub bevestigen maandagavond de transfer van de 21-jarige aanvaller.

Boëtius zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de kampioen van Zwitserland, die evenals Feyenoord geen mededelingen doet over de transfersom. Met de deal zou echter twee miljoen euro gemoeid zijn en dat bedrag kan met een half miljoen oplopen aan de hand van verschillende bonussen.

Wedden

Meer odds

De interesse van Basel kwam afgelopen weekend aan de oppervlakte en vervolgens ging het snel. Boëtius had bij Feyenoord een contract tot de zomer van 2016. Op de website van zijn inmiddels ex-club doet hij een kort woordje. "Feyenoord blijft mijn club. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie herinneringen", laat het talent weten.

Boëtius gaat spelen met rugnummer 77 en is na Adrianus van Kraay, André Sitek, Robert Kok, Martinus van Duren en Marco Sas de zevende Nederlander in Zwitserse dienst. Basel is een vaste klant in de Champions League en gaat na drie speelronden weer aan kop in de Super League.