Stam hint naar vertrek bij Ajax: 'Anderen moeten dat niet voor mij beslissen'
Trainer heeft nog contract voor één jaar

Stam hint naar vertrek bij Ajax: 'Anderen moeten dat niet voor mij beslissen'

03-08-2015 21:22
5

Jaap Stam staat dit seizoen - samen met Andries Ulderink - aan het roer bij Jong Ajax. Het contract van de oud-international loopt volgende zomer af. Onduidelijk is nog wat daarna de plannen van Stam zijn.

"Aan het einde van het seizoen gaan we kijken wat er gaat gebeuren", vertelt hij in gesprek met Ajax TV. "Ik sta nog niet stil bij volgend seizoen, maar ik weet wel dat ik hoofdtrainer wil worden. Dus als er een mooie club langskomt om te beginnen, dan is de kans aanwezig dat ik dat ga doen. Tenzij ze bij Ajax hier een andere mooie klus hebben."

Stam staat op het punt zijn trainerspapieren binnen te halen. Omdat hij momenteel nog niet als zelfstandig eindverantwoordelijke mag werken in het betaald voetbal, heeft hij Ulderink dit jaar aan zijn zijde. De oud-speler van Manchester United en AC Milan voelt dat hij klaar is om op eigen benen te staan. "Dat denk ik, ja. Dat voel ik aan."

"Dit is mijn tweede jaar hier bij Jong Ajax, ik ben ook assistent geweest bij PEC Zwolle en ik ben individueel trainer geweest. (...) Uiteindelijk heb je voor jezelf soms het gevoel dat het moment daar is. Voor mij is dat omdat ik voor mezelf voel dat ik verantwoordelijkheid wil hebben. Ik wil dat ik zelf moet beslissen, dus niet dat anderen beslissen, welke spelers ik krijg", besluit hij.